Hogyan válasszunk napszemüveget?


Létezik csúcsszuper napszemüveg? Igen, van ilyen, és csak meg kell találnunk!

Nagyon fontos, hogy napszemüvegünket optikai üzletből szerezzük be, mivel azok ellenőrzött helyről kerülnek kereskedelmi forgalomba, megfelelnek a szigorú előrásoknak. Lencséjük nem torzít, és a kiválasztás során figyelembe vehetők a vásárlók különleges igényei.

A megfelelő napszemüveg önbizalmunkat növeli, meghatározza megjelenésünket, és személyiségünk érvényesülhet benne.

A jól kiválasztott, stílusos napszemüveg harmonikus képalkotást biztosít. Mivel fejformánk egyedi, fontos, hogy az jól illeszkedjen, és az anatómiailag megfelelő keretbe optikailag is hibátlan lencse kerüljön. Figyelnünk kell arra, hogy a lencse torzító hatásait kiküszöböljük, mert azon túl, hogy rontja a látás minőségét, egy rosszul megválasztott napszemüveg fejfájást és szédülést okozhat, a bizonytalan eredetű keret anyaga allergizálhat is.

Az optikákban forgalmazott napszemüvegek anyaga ellenőrzött forrásból származik, a lencsék képalkotása precíz, a kiválasztás során figyelembe tudjuk venni a  vásárló különleges igényeit.


A szabadban nem csupán nyáron, hanem télen is jelentős az ultraibolya-terhelés, ami sajnálatos módon növeli számos súlyos szembetegség kialakulásának kockázatát növeli. 

Az UV fény által okozott károsodás általában a szaruhártyát és a kötőhártyát érinti, de hosszú távon a szem mélyebb részei (szemlencse és látóhártya) is érintettek lehetnek. A tartós UV expozíció visszafordíthatatlan elváltozások megjelenését okozhatja.

Szakembereink ezért már kisgyermekkortól javasolják a szem fényvédelmét, ahogyan ezt a bőrnél is indokoltnak tartjuk!