SZEMÉSZETSzabaduljon meg panaszaitól! Kérjen időpontot!

A gyermekek vizsgálata kiemelten fontos, mert vizsgálat nélkül nem feltétlenül derül ki, hogy nem látnak jól.  Az időben felfedezett eltérések jelentős része maradéktalanul korrigálható. Vigyázzunk együtt a látásukra, örömmel látjuk Önt, illetve gyermekét!

Felnőttek szakvizsgálata panaszmentesség esetén 40 éves korig 2 évente, azt követőn évente indokolt.

Nemzetközi tapasztalattal rendelkező kollégáink várják Önt!Szakorvosaink:

dr. Soproni Anna

dr. Serfőző Csilla

dr. Hernádi Krisztina
Látszerész / Optometrista gyakornok:

Osvald Regina


Látszerész:

Nagy Bettina


Mit kell tudnia a vizsgálatról?


A szakorvosi vizsgálat során megítéljük a szem fénytörési hibáját, szakembereink javaslatot tesznek arra, hogy szükséges-e Önnek távoli vagy közeli tevékenységhez szemüveget viselni. Emellett - esetleges panaszait, társbetegségeit figyelembe véve - további vizsgálatokat javasolnak. Egyes esetekben a pontos eredmények eléréséhez pupillatágításra van szükség. A felnőttek esetében használt pupillatágító csepp hatása 2-3 órán át tart, ez idő alatt az illető gépjárművet nem vezethet. Gyermekkorban sokkal erősebbek a sugárizmok, ezért gyakran hosszabb hatású szemcsepp adására kényszerülünk, ennek hatása akár 24-48 órán át is tarthat. Ekkor a gyermekek ( főként közelre) egy kicsit homályosabban látnak ugyan, de közösségbe mehetnek.


Várjuk Önt és családját!


Csapatunk rendszeresen tart továbbképző előadásokat külföldi és hazai konferenciákon. Cikkeink nemzetközileg is elismert szakfolyóiratokban jelennek meg. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy gyakran kérnek tőlünk szakvéleményt, gyakran fordulnak hozzánk szaktanácsért. A tudomány fejlődése és új technikák kialakítása céljából szabadidőnkben kutatóként tevékenykedünk.

Minőségi munkánk garanciája, hogy folyamatosan képezzünk magunkat, szélesítjük szakmai látókörünket. Rövidlátás és korszerű kezelése


Nehéz a távoli tárgyak percíz felismerése, de közelebb lépve minden éles?

Ilyen esetben elképzelhető, hogy a fejlett országokban leggyakoribb fénytörési hiba, azaz rövidlátás az ok.

A rövidlátás egy olyan eltérés, melynek során a szembe érkező fénysugarak nem a megfelelő helyre fókuszálódnak, hanem a beeső sugarak már a látóhártya (retina) előtt kereszteződnek. Hátterében a szemgolyó hosszabb tengelye, vagy az átlagnál nagyobb görbületet mutató törési felszínek állhatnak. A rövidlátás (miopia) sajnos sokszor már gyermekkorban megjelenik és a növekedés általában fokozódik a hiba mértéke, a gyermek egyre rosszabbul lát távolra, sokat hunyorog. Az életvitel (sok közeli tevékenység) és genetikai faktorok egyaránt felelősek kialakulásáért. A szemész és az optometrista legfontosabb feladata, hogy a látást élesre korrigálja. Ez történhet szemüveggel, kontaktlencsével vagy felnőttkorban, ha a hiba stabilizálódik akár refraktív műtéttel is. A gyermekkori fokozatos romlást azonban nem kell tétlenül kövessük,  a kedvezőtlen folyamat bizonyos korszerű technikákkal lassítható. Ezek a speciális szemüveg- illetve kontaktlencsék egyedi kialakításuknak köszönhetően máshogy törik a fényt. Eredményességüket már klinikai kutatások igazolják. A Dr. Optiknál elérhető a Hoya cég Miyosmart lencséje illetve a CooperVision Misight kontaktlencséje, mellyekkel mérsékelhető a rövidlátás fokozódása. Már gyermekkorban meg kell próbálnunk lassítani a folyamatot, kérjen szaktanácsadást kollégáinktól!